Seliba

Seliba

Wakker worden met het geluid van brulapen, toekans en de stromende Surinamerivier. Je staat op met je voeten in het gras en je kan meteen aanschuiven bij het ontbijt.

Welkom op Seliba River Glamping.

De plek waar je ontspant en op zoek gaat naar het avontuur van de Surinaamse jungle. Je kampeert hier in luxe en ervaart de chill-heid van deze unieke plek. Samen met je wildlife gids ga je ook uitgebreid de jungle in en zie je tijdens de junglesafari verassend veel.

DAG 1

De dag is aangebroken dat je afreist naar ons bijzondere plekje aan de Surinamerivier. In de ochtenduren verwachten we je bij ons kantoor in Paramaribo. Hier krijg je een korte introductie onder het genot van een bakje koffie. Snel de auto in en zuidwaarts richting de binnenlanden. Na een autorit, waarbij je de oude Suralco (bauxiet) fabriek en een Inheems dorp passeert, kom je na ongeveer 1,5 uur aan op Ayo.

Hierna is het tijd om in de boot te stappen richting Seliba. Voor je aanmeert maak je nog een tussenstop op de Jodensavanne waar je een rondleiding krijgt met een gids. Op deze voormalige woonplaats van joden, waar zij zich rond 1640 vestigden, zie je momenteel nog enkele ruïnes en graven. De boottocht duurt in zijn totaliteit ongeveer 40 minuten waarna je aanmeert aan de Waterkant van de glamping. Tijd voor het luxe kampeer avontuur. Op Seliba hoeft ‘niets’ maar kan er van alles. Ben je een echte waterliefhebber? Stap dan op een SUP boarden die klaarliggen. Wil je gewoon even relaxen en afkoelen? Dan kun je ook vertoeven aan de rand van het zwembad.

DAG 2

Heerlijk wakker worden door het geluid van brulapen. Deze apen leven op het eilandje tegenover Seliba. Elke ochtend is het een waar concert van apengebrul en de tjirpende vogels. Seliba is de plek waar je zeldzame vogels van dichtbij kan zien. De toekans, ara’s en kolibries vliegen je letterlijk om de oren. Na een bak koffie (of thee natuurlijk) is het fijn om met je camera of verrekijker nog even rond te wandelen. Ben je extra vroeg wakker? ga dan met je gids het water op en paddel de zonsopkomst tegemoet. Krijg je geen genoeg van de jungle? Samen met je gids kun je nog een wandeling maken om meer vogels, apen en wildlife te spotten.

Na het ontbijt heb je nog ruimte voor een frisse duik in het zwembad of wat activiteiten op de rivier. Houd je van snelheid en adrenaline? Stap dan op onze Airhead en surf over de Surinamerivier achter onze boot. Wanneer we de lunch achter de kiezen hebben is het tijd om afscheid te nemen van deze magische plek in Suriname. Tijd om je glamping tipi weer in te ruilen voor de boot en via het water ga je richting Ayo en met de auto richting Paramaribo.

2 dagen tot 3 dagen

Prijs: Vanaf €225 p.p