Santigron Experience

Santigron Experience

In een bosrijk gebied, aan de rechteroever van de Saramaccarivier, ligt het traditionele Marrondorp Santigron.

 

Het traditionele marrondorp Santigron is ontstaan rond 1900, na de afschaffing van de slavernij. Het is een gemengd dorp, de huidige bevolkingsgroepen zijn Saramaccaners, Aucaners en Matawai (kwinti). De bewoners leven zo dicht bij Paramaribo (afstand+/- 30 km), maar ondanks de invloeden van de stad behouden ze hun tradities.

Dag 1

Om 09:00 uur vertrekken we vanuit Paramaribo met de bus richting Santigron. Onderweg wordt er op Lelydorp nog een korte stop gemaakt. U krijgt hier de gelegenheid om de markt te bezoeken. Bij Santigron aangekomen wordt u verwelkomt met een drankje. Daarna zal de gids u rondleiden en meer vertellen over het dorp, de natuur, de Marroncultuur en andere interessante bezienswaardigheden. Na de rondleiding wordt u getrakteerd op een overheerlijke en uitgebreide Surinaamse lunch. De inwoners krijgen dan de mogelijkheid om hun houtsnijwerken en andere producten te presenteren voor de verkoop. In de middag varen we met een korjaal over de Saramaccarivier naar het Marrondorpje Haarlem en een mysterieus kreekje in de jungle, waar u kunt zwemmen en wandelen. In de avond is er een BBQ (alleen bij het 2-daagse programma).

Dag 2

We starten met een heerlijk ontbijt, waarna we ons klaar maken voor de volgende tocht. Een jungletocht naar het Indianendorpje Pikin Poika, waar we de Indianencultuur van dichtbij meemaken. Ook ontmoeten we de Dorpskapitein. In de middag vertrekken we weer richting de stad.

Dagelijks vanaf 2 personen

Prijs: Vanaf €85 / Tweedaagse vanaf €175 p.p