Peperpot & Frederiksdorp Fietstour

Peperpot & Frederiksdorp Fietstour

Een van de leukste manieren om Paramaribo en vooral het aangrenzend district Commewijne te verkennen is op de fiets.

Peperpot en Frederiksdorp zijn veruit de populairste fiets bestemmingen. Beide tours zijn een mengeling van natuur, cultuur en gastvrije ontmoetingen met de lieve lokale bewoners.   

 
PLANTAGE PEPERPOT: Fiets vanaf Meerzorg, waar je met de boot aankomt naar plantage Peperpot. Onderweg komen we over zandweggetjes langs huisjes waar voornamelijk Javanen en Hindoestanen wonen.  Op peperpot bezoeken we de oude koffie fabriek en komen onderweg hopelijk veel dieren tegen. Op de terugweg stoppen we voor een overheerlijke Javaanse lunch.

PLANTAGE FREDERIKSDORP: De andere populaire fietstour is die naar Marienburg en Frederiksdorp. We fietsen eerst een stuk naar het noorden en stappen bij de pier van Leonsberg op de boot richting Fort Nieuw-Amsterdam. Op het terrein van het fort wandelen we rond en bezoeken het museum. We vervolgen verder naar Marienburg, een oude suikerriet plantage. Bij Marienburg steken we met de boot over naar Frederiksdorp. Eén van de best onderhouden plantages van Suriname. Na een uitgebreide wandeling fietsen we terug naar de boot en steken weer over naar Paramaribo.    

1 Dag

Prijs: Vanaf €50 p.p