Commewijne Historische Plantage Tour

Commewijne Historische Plantage Tour

Tijdens deze tour ontdekt u de geschiedenis en cultuur van Suriname per boot.

Het district Commewijne ligt ten oosten van Paramaribo. De Surinamerivier scheidt Commewijne van de hoofdstad Paramaribo. In het district Commewijne liggen verschillende oude koffie, cacao- en tabaksplantages. Het merendeel is niet meer in gebruik.

Stap op de boot en maak een historische tocht naar plantage Johan & Margaretha, Fort Nieuw Amsterdam en plantage Frederiksdorp. Op de plantage Frederiksdorp maak je een mooie wandeling en luister je naar de historische verhalen. Deze voormalige koffie- en cacaoplantage is volledig gerenoveerd en omgetoverd. Hotel Frederiksdorp is daarmee een ideale uitvalsbasis wanneer je een paar dagen in Commewijne wilt verblijven.

De plantage in Frederiksdorp startte in 1747 als koffieplantage. Destijds werkten bijna tweehonderd slaven op de plantage. Later werd er naast koffie ook cacao verbouwd. In 2004 opende Hotel Frederiksdorp: een accommodatie met een paar kamers en appartementen vlak aan de oever van de Commewijne rivier.

Fort Nieuw Amsterdam werd in de achttiende eeuw aangelegd aan de kruising van de Commewijne- en de Surinamerivier met als doel het beschermen van de plantages die erachter lagen. Tegenwoordig is Fort Nieuw Amsterdam een openluchtmuseum. Je wandelt hier langs oude Amerikaanse kanonnen uit de Tweede Wereldoorlog, kruithuizen en grijze watertanks. Het fort diende ook een tijd lang als gevangenis. In de cellen bekijk je nu exposities. Het is ook de moeite waard om één van de vijf bastions te beklimmen waarvandaan je uitkijkt over de twee samenkomende rivieren. Je sluit deze historische dagtour niet af voordat je op de rivier de ‘Surinaamse’ dolfijnen bent tegengekomen.

1 Dag

Prijs: Vanaf €70 p.p