Nickerie en Bigi Pan

Nickerie en Bigi Pan

Bigi pan: de grootste Lagune, een ware attractie voor vogelliefhebbers.

Het natuurreservaat Bigi Pan is een overwinteringsplaats voor vogels uit Noord-Amerika en Canada. Het gebied is ongeveer 250.000 ha.  De habitat van vele andere vogelsoorten en kaaimannen die er voorkomen.

Dag 1

We vertrekken vanaf de stad westwaarts. De eerste stop zal zijn in Groningen, de hoofdstad van het District Saramacca, gelegen aan de gelijknamige rivier. De boeroes vormen nog een steeds een bevolkingsgroep in Suriname. Ook bezoekt u het vissersdorp Boskamp, met de traditionele rokerijen. Via het kokosdistrict Coronie met de wuivende palmen langs de weg, de houten huisjes en de witte kerkjes, tijden we verder richting Nieuw Nickerie waar wij in de middag een wandeling zullen maken.

Nieuw Nickerie (2e stad van Suriname) is een hindoestaans stadje met ongeveer 8.000 inwoners en uitgestrekte rijstvelden.  Aan het begin van de avond zullen we genieten van de zonsondergang bij de Zeedijk, iets buiten de stad. De nacht brengen we door in een hotel in de stad of de keuze om te kiezen de tour met verblijf op het water, Lodges inc. klamboe! Vraag naar keuze en omschrijving tour.

Dag 2

Bij de overnachting in Nickerie zal na het ontbijt gaan we met een kleine boot door het Bigi pan natuurreservaat varen. Tijdens deze tocht door de mangrove zult u een diversiteit aan vogels kunnen spotten. Veel steltlopers, reigers maar ook roofvogels en spechten voelen zich hier helemaal thuis. Met wat geluk komen we ook de rode ibissen tegen die door het eten van krabbetjes en garnalen prachtig donkerrood van kleur zijn. Regelmatig worden er ook kleine kaaimannen gespot. De gids zal ze voor u proberen te vangen om ze van dichtbij te kunnen bekijken. U kunt ontspannen op het meer of een helend modderbad nemen. Na deze tocht is het tijd om terug te keren naar Paramaribo.

Dagelijks vanaf 4 personen

Prijs: Vanaf €155 p.p