Jaw Jaw

Jaw Jaw

Voel je welkom bij ons gastenverblijf ‘A Tela’ in Jaw Jaw, een Saramaccaans dorp in het hart van Suriname aan de boven-Surinamerivier bij de stroomversnelling Jaw Jaw.

U verblijft daadwerkelijk in het dorp zelf, waardoor u intensief contact zal hebben met de lokale bevolking. Hierdoor kunt u deelnemen aan verschillende dorpsactiviteiten en de bijzondere, eeuwenoude cultuur van dichtbij bekijken en actief aan deelnemen. U kunt de omgeving helemaal in u opnemen door geweldig mooie boswandelingen, kaaimannen spotten, varen en vissen, Saamaka Alisi en cassave bewerken, voetballen/slagballen met de lokale jeugd en nog meer.

U verblijft in traditionele hutjes (wosu), gemaakt volgens eeuwenoude bouwtechnieken en materialen. De hutjes zijn vaak gemaakt met materialen uit de bosrijke omgeving van Jaw Jaw.

Jaw Jaw is een van de weinige resorts met authentieke overnachtingshutten en eigendom van een lokaal Marron-echtpaar. De tour naar Jaw Jaw is uniek omdat deze zo is opgezet dat de lokale Marron bevolking zoveel mogelijk wordt betrokken en daardoor “meelift” met het toerisme in Suriname. Zo worden alle werkzaamheden van kok tot gids toevertrouwd aan de enthousiaste lokale bevolking, die er alles aan doet om het de gasten naar de zin te maken.

DAG 1

Uw reis naar Jaw Jaw begint met de lokale bus om 09.00 uur vanuit Paramaribo. U reist richting Atjoni en vandaar verder per lijnboot (Lanti boto) naar Jaw Jaw. Bij aankomst in Jaw Jaw neemt u uw intrek in uw cabana. Vervolgens wordt u getrakteerd op een heerlijke warme lunch, waarna u een verfrissende duik kunt nemen en kunt genieten van de fascinerende sula’s (stroomversnellingen). De gastvrije Marrons zijn bijzonder trots op hun cultuur en laten u graag kennismaken met hun eeuwenoude gebruiken en gewoonten. Samen met de gids gaat u een dorpswandeling bij Jaw Jaw en naar het dorp Lispaansi maken. ’s Avonds maken we een spannende nachtbootexcursie waarbij u nachtdieren zoals kaaimannen en/of vogels kunt spotten. Na het diner maakt u een wandeling door het dorp.

DAG 2

U begint uw dag om 6:00 uur met een junglewandeling gecombineerd met instaplandbouw. Vervolgens krijgt u een uitgebreide lunch waarna u zelf kunt ontspannen en contact kunt maken met de lokale bevolking in het dorp (hike). U kunt koken met de lokale bevolking, visnetten spannen met raderboot etc. Na het diner wacht u een avondactiviteit (culturele voorstelling/live entertainment) (bij kleine groepen niet en meestal in het weekend).

DAG 3

Om 7.00 uur inspecteren van visnet met raderboot voor de vangst. Het ontbijt is rond 9 uur en na de lunch vertrek naar Paramaribo rond 12 uur.

Opmerking: Programma is vrij flexibel en kan veranderen door omstandigheden. Alle activiteiten zijn ook onder voorbehoud!

2 dagen tot 3 dagen

Prijs: Vanaf €225 p.p