Galibi en Frans-Guyana

Galibi en Frans-Guyana

De enige ‘echte’ strandbestemming van Suriname is Galibi, een afgelegen natuurgebied in de monding van de Marowijne rivier. Het is daarbij ook nog eens een perfecte plek om reuzenschildpadden te zien.

Zandstranden, palm- en mangobomen, een ontspannen ritme, de traditionele inheemse bevolking en het broedgebied van de bijzondere reuzenschildpad. De combinatie maakt Galibi tot een van de meest bijzondere bestemmingen in Suriname.

Ondanks dat Galibi gewoon op het vasteland ligt, kun je het gebied alleen met de boot bereiken. Je vertrekt vanaf Paramaribo naar het grensdorpje Albina en gaat met de boot verder. Binnen twee uur vaar je naar de Caraibse indianendorpen Christiaankondre en Langamankondre.

In de dorpjes heeft het leven nog altijd hetzelfde ritme als honderd jaar geleden. Straatjes zijn er niet, de open hutten staan in het witte zand. Er wordt gevist, er wordt cassavebrood gebakken en kostgrondjes worden bewerkt.

Logisch dus dat de inheemse bevolking van Galibi geen weg wil naar hun paradijs. Het toerisme moet kleinschalig blijven. De bewoners leven volgens het eilandritme, en anders willen zij het niet.

’s Avonds schenken zij kasiri, een licht alcoholisch drankje.

De legstranden liggen op een uurtje varen. Op de prachtige stranden leggen reuzenschildpadden hun eieren.

Bij deze tour is er ook een bezoek aan St. Laurant in Frans Guyana.

* STRAND, GEEN VISUM, GEEN MALARIA, NATUUR & CULTUUR, KINDEREN, NACHT EXCURSIE

2 dagen tot 3 dagen

Prijs: Vanaf €175 p.p