Coesewijne Kayak Tour

Coesewijne Kayak Tour

Een prachtig avontuur voor jong en oud.

Het Coesewijne Natuur Reservaat, iets ten noordwesten van Paramaribo is een bijzonder gebied. Het is ook een totaal ander natuurgebied dan de regenwoudgebieden die zuidelijker in Suriname liggen. In dit waterrijke gebied met vloedbossen, zwampen en savannes, gaan we op zoek naar de reuzenotters, zeekoeien, capibara’s, kaaimannen, apen en een grote hoeveelheid bijzondere vogels waaronder de Harpijarend.

Dag 1:

De Coesewijne kano tour begint in Paramaribo waar we verzamelen bij “Fietsen in Suriname”. Per jeep gaan we samen met de kano’s op een trailer met boten naar het startpunt van de reis, de Boven-Coesewijne rivier. Een reis per jeep langs het vliegveld Zanderij en vervolgens richting Coesewijne duurt ongeveer 2,5 uur. Wanneer u in de boot zit van deze Coesewijne kano tour, banen we ons een weg over de smalle Boven-Coesewijne rivier. Als het water laag is, zullen we de boot regelmatig uit moeten om de obstakels en omgevallen bomen uit de weg te slepen. Een echt avontuur dus! We slaan ons kamp laat op wat voor meer spanning zorgt. U hoort namelijk de verschillende geluiden in het oerwoud onder het genot van een goede maaltijd. In de wetenschap dat er in de omgeving van de Coesewijne kano tour geen mens te bekennen is, geniet u van de sterrenhemel. Alleen wij en de jungle zijn er in dit gebied van de Coesewijne kano tour.

 

Dag 2:

De tweede dag van de Coesewijne kano tour brengt u verder over de Coesewijne rivier. We gaan langs Pakoeli. Dit is de locatie waar STINASU vroeger haar logeerhuizen had. Vervolgens gaan we verder door het Coesewijne natuurreservaat en stoppen we regelmatig onderweg om van de bijzondere omgeving te genieten.

Dagelijks vanaf 4 personen

Prijs: Vanaf €175 p.p