Brownsberg en Ston Island

Brownsberg en Ston Island

Jungle Paradise op drie uurtjes rijden van Paramaribo.

 

Ston Island is een schiereiland, gelegen aan de rechteroever van het stuwmeer en is de ultieme plaats om te zwemmen, vissen of relaxen. U heeft een adembenemend uitzicht over het stuwmeer en haar kenmerkende boomtoppen die boven het water uitsteken. Als onderdeel van de tour naar Ston Island brengt u een bezoek aan de Brownsberg. Op de berg geniet u van een verbluffend uitzicht op de omgeving! Tijdens deze tour kunt u veel verwachten o.a. flora en fauna en verschillende diersoorten. Dit is ook echt een tour voor de natuurliefhebber. De grootste schatten van de Brownsberg zijn de natuurlijke watervallen op de berg, waar u een heerlijke douche in kunt nemen.

Dag 1

Na vertrek uit de stad richting Brownsberg in district Brokopondo, maken we na ongeveer een uur rijden een stop in de open savanne in het binnenland van Suriname. Wij maken direct van de gelegenheid gebruik om u wat informatie te geven over de flora en fauna van de omgeving. Bij aankomst op het plateau boven aan de berg (± 500m), kunt u onder het genot van wat fruit en een verkoelend drankje het magnifieke uitzicht ervaren. Hierna neemt onze ervaren gids u mee op een interessante boswandeling in het binnenland van Suriname naar de lager gelegen idyllische watervallen. Vervolgens gaat u bergopwaarts terug naar het plateau van de Brownsberg om te genieten van een warme lunch. In de late middag vertrekt u richting Stone Island waar we in eenvoudige huisjes met bedden en hangmatten/klamboes zullen overnachten. In de avond heeft u dan eerst nog de avondmaaltijd en kunt u genieten van een prachtige sterrenhemel.

Dag 2

Na het ontbijt kunt u nog heerlijk zonnen, zwemmen in het stuwmeer of vissen. Een boottocht op het stuwmeer is mogelijk vanaf 2 personen. Na de lunch vertrekken we richting Paramaribo waar we rond 18:00 uur terug zullen zijn.

Op aanvraag

Prijs: Vanaf €150 p.p