Braamspunt Schildpadden

Braamspunt Schildpadden

Ontdek tijdens deze bijzonder avond tour het strand en de zeeschildpadden tijdens het leg seizoen, wat loopt van eind februari tot en met augustus.

 

Braamspunt is een zandbank aan de kust van Suriname. Het is het meest westelijke punt van het district Commewijne. Deze tour is een Must-See voor iedereen die Suriname bezoekt. Braamspunt is een belangrijk legstrand voor zeeschildpadden. Er komen twee soorten schildpadden voor, namelijk de soep-schildpad en de leatherback.

In de namiddag om 16:00 vertrekt u met de bus vanuit Paramaribo naar Leonsberg, waar u verder gaat met de boot naar het strand (ca. 1,5u). De zeeschildpadden komen vanuit Brazilië en soms zelf vanuit Canada naar de stranden van Galibi of Braamspunt.  Ook komen er veel vogelsoorten voor. Tijdens het varen heeft u de grootste kans om de vogels tegen te komen. Zij komen namelijk af op de vissen. Op het strand is er tijd om rond te wandelen en te genieten van de zonsondergang. Ook eten we een Surinaamse maaltijd onder het genot een drankje.

Als het donker is gaat u met de gids langs het strand lopen om de schildpadden te zoeken. Richtlijnen krijgt u van de gids en zullen hierbij in acht genomen worden, zodat de zeeschildpadden niet worden verstoord. Het hele proces van aan land komen, eieren leggen en weer terug naar zee duurt ongeveer 1,5-2,5 uur. Na deze magische ontmoeting met de schildpadden is het tijd om terug te keren naar Leonsberg. Hier stappen we terug op de bus richting Paramaribo.

Bij deze tour is het belangrijk dat uw donkere kleding draagt en u mag geen wit licht gebruiken.  De gids zal rood licht meebrengen.

1 Dag

Prijs: €75 p.p