Bigi Pan

Bigi Pan

Bigi pan: De grootste Lagune, een ware attractie voor vogelliefhebbers.

Omgeven door rust en natuur verblijf je op een robuuste maar basic lodge op het water. Je reist vanuit Paramaribo door  verschillende districten per auto en  stapt uiteindelijk in het district Nickerie over op een boot richting de lagune. Eenmaal  aangekomen spot je vogels, kaaimannen, kan je zonnen, kajakken en nog veel meer. Neem ook zeker een modderbad tijdens je verblijf. Kan je genieten van iets meer luxe? Kies dan voor de Akira lodge.

DAG 1

De meeste tours in Suriname vertrekken naar het zuiden. Bigi pan ligt echter in het westen en tijdens jouw reis er naartoe, doorkruis je drie districten van Suriname. Je rijdt namelijk door: Saramacca, Coronie en Nickerie. Rond 2 uur zul je aankomen bij de boot en verder varen richting het watergebied waar de lodge staat. Je wordt vriendelijk ontvangen met drinken en een lunch. Daarna kan je lekker in een hangmat liggen of op het meer kajakken. Nadat je tot rust bent gekomen, stap je in een boot om de vele vogelsoorten (een van de vele redenen waarom dit zo’n populaire plaats is) van het gebied te spotten. Er komen in het gebied maar liefst 122 soorten vogels voor. In de avond wordt er een stevig avondmaal voor je klaargemaakt om vervolgens in het donker kaaimannen en slangen te spotten en te vangen.

DAG 2

De volgende ochtend staat er al vroeg een ontbijt voor je klaar. Na het ontbijt ga je opnieuw vogels spotten. Na het spotten van de vogels heb je ook nog de mogelijkheid om een modderbad midden op het meer te nemen. Dit modderbad loopt meestal uit op een echt moddergevecht. In de middag vertrek je na de lunch vanuit dit unieke gebied naar Paramaribo of Nickerie. Een nachtje in Nickerie is zeker de moeite waard!

2 dagen tot 3 dagen

Prijs: Vanaf €160 p.p