Anaula

Anaula

Onze 3-daagse tour bestaat uit een compleet verzorgde reis naar het binnenland van Suriname.

Standaard vertrekdagen zijn elke maandag, woensdag en vrijdag. Tijdens uw reis zullen we diverse uitstapjes maken, zoals een dorpswandeling, bezoek aan de Ferulassi sroomversnellingen en een avontuurlijke boottocht. Ook een cultureel optreden uitgevoerd door marrons, de inwoners van het gebied rond Anaula, zal u niet worden onthouden.

DAG 1

Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo in zuidelijke richting. Onderweg passeren we de indrukwekkende woudreuzen en dorpen gelegen aan deze weg. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het aanmeerplaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht. We varen circa 50 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferullasivallen, waar u tevens zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen. Tevens passeren wij de onstuimige Jaw-Jaw stroomversnelling.

Na een lichte lunch in buffetvorm in de eetzaal, zal het inchecken geschieden. Hierna hebt u even de gelegenheid het resort te verkennen.

In de voormiddag varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, in de Ferullasi stroomversnelling, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.

Voor het diner gaan wij een spannend avontuur tegemoet op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van de Amazone regenwoud ervaren.

DAG 2

Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw- Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de locale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met ondermeer een kerk, een lagere school en een medische post.

Omstreeks 16.30 uur maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgt u uitleg over het lokaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de jungle commandos van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun onsterfelijkheidsrituelen. De overblijfselen van deze rituelen op het eiland herinneren ons aan dit uniek stukje geschiedenis.

In de avonduren kunt u genieten van een heerlijk diner. Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.

Opmerking: De culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten.

DAG 3

Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt zwemmen, een boswandeling maken, relaxen aan het zwembad of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur. Na de lunch varen we terug naar Atjoni, vanwaar we per bus vertrekken naar Paramaribo.

3 Dagen

Prijs: Vanaf €265 p.p